Complexitatea mereu crescanda a societatii contemporane face ca inteligenta probata in context educational sa fie insuficienta pentru multi dintre noi pentru rezolvarea problemelor cotidiene. Sunt  bine cunoscute cazurile a numerosi elevi/studenti  geniali a caror performanta pe durata scolarizarii depaseste sensibil reusitele colegilor lor, dar care nu reusesc mai apoi sa isi valorifice potentialul, esuand, uneori lamentabil, in plan profesional; prestatiile lor la locul de munca le tradeaza lipsa deprinderilor  practice si sociale.

Pe de alta parte, nu putine sunt persoanele care, desi modest dotate intelectual, dovedesc o buna adaptare sociala la o mare varietate de contexte, fiind considerati oameni de succes. Desigur, nu trebuie omis  faptul ca in cele doua medii, educational si social, problemele cu care ne confruntam sunt calitativ diferite. Mediul educational ne supune rezolvarii, prioritar, probleme bine definite, adica probleme pentru care, de regula, exista un singur raspuns corect; prin contrast, problemele vietii cotidiene sunt slab definite, ceea ce permite abordarea lor din mai multe perspective, iar pentru ele nu exista niciodata o solutie perfecta. Acele abilitati cognitive ce sunt necesare pentru a  solutiona problemele cu care ne confruntam in viata de zi cu zi stau sub umbrela inteligentei emotionale.

Realitatea ne demonstreaza ca persoanele care isi cunosc si isi stapanesc bine emotiile si care decripteaza si abordeaza eficient emotiile celorlalti sunt in avantaj in orice domeniu al vietii, fie ca e vorba de relatii sentimentale, fie de respectarea regulilor nescrise ce determina reusita in diverse arii de activitate. Copiii se nasc cu potentialitati virtuale de dezvoltare. Numai stimularea si orientarea pozitiva le vor transforma in capacitati. Ei au nevoie sa-si dezvolte competente ca spiritul de echipa, capacitatea de planificare, autodisciplina, personalitatea si capacitatea de luare a deciziilor. Toate aceste competente sunt inglobate in Jucariile Educationale. Fiecare produs este menit sa dezvolte anumite caracteristici ale copilului, fie ca vorbim de abilitati de relationare sau ca vorbim de motricitate.

Ca si parinti, ne dorim jucarii care sa contribuie la dezvoltarea armonioasa a personalitatii copiilor nostri si nu numai jucarii care sa le consume energia. Jucariile sunt menite sa stimuleze inteligenta copilului si sa-i sporeasca increderea in sine facandu-l constient de capacitatile sale. Abordarea educatiei prin prisma jucariilor educationale este una nonformala, detasandu-se de ceea ce copiii invata la scoala. Jucariile sunt un instrument bun pentru interactiunea copil-parinte facilitand indentificarea aspriratilor sau dorintelor copilului si consecintele comportamentale si/sau emotionale ale indeplinirii sau incalcarii acestor aspiratii.

Personajele  –www.jucariieducationale.ro– Sofia, Edi, Domino si Ecolino ii ajuta pe copii sa achizitioneze noi cunostinte, sa isi formeze abilitati, sa isi valorifice timpul liber, sa-si dezvolte competente de viata si sa isi cultive spiritul responsabilitatii, toate astea prin joc si voie buna.

Spune-mi si voi uita.
Arata-mi si poate imi aduc aminte.
Implica-ma si atunci voi intelege.

-Confucius
Toate drepturile rezervate Playful Learning. Orice reproducere totala sau partiala a textului se pedepseste conform legilor in vigoare.