Ne bucura sa vedem interesul tot mai mare al parintilor de a petrece un timp de calitate cu copiii lor. Mai mult, parintii isi doresc ca joaca si timpul petrecut impreuna sa fie oportunitati de invatare pentru copii si nu doar sa le consume energia.

Odata cu explozia tehnologica, avem din ce in ce mai multa nevoie de creativitate intr-o paleta semnificativa a vietii noastre. Creativitatea este esentiala pentru a duce o viata personala implinita, pentru a imbogati cultura, pentru a participa civic in societate si pentru a dobandi succes la locul de  munca.
Cum putem insufla importanta dezvoltarii creativitatii la copiii nostri, la parintii nostri, la prietenii nostri, la cei de langa noi?
Hranindu-le spiritul ludic si creativ inascut, prin joc.

Astfel, cei mici isi vor dezvolta si cizela atitudini si abilitati precum imaginatia, curiozitatea si creativitatea. Prin prisma activitatilor de invatare prin joc, copiii testeaza idei, isi exerseaza imaginatia, exploreaza diferite posibilitati si isi rafineaza instinctul creativ.
Profita de vacanta de vara si de concediu pentru a petrece timp de calitate cu copilul tau, ajutandu-l totodata sa achizitioneze noi cunostinte, sa isi formeze abilitati de viata si isi valorifice timpul liber.

Iata cateva idei de activitati.
1.Micul Artist
Iti recomandam cateva obiecte din lemn natur pe care le puteti decora sau picta dupa bunul plac. Cufere, rame foto, tablite de scris, gentute in miniatura toate pot fi colorate sau decorate cu strasuri, animalute din lemn, litere, pietricele, etc.
Celui mic ii va face o deosebita placere sa se murdareasca si sa creeze ceva impreuna cu mami sau tati, iar tu ii poti gasi o intrebuintare (cutia cu amintiri, cu bijuterii, rama foto, cadou personalizat, etc.).
“Arta nu este un mestesug, este transmiterea sentimentului pe care artistul l-a simtit.” Ca atare nu conteaza perfectiunea lucrarii, ci mai degraba distractia din timpul realizarii ei.
Materiale necesare:
Carlig cifra (https://www.jucariieducationale.ro/carlig-cifra.html)
Animalute colorate (https://www.jucariieducationale.ro/animalute-colorate.html)
Cutia magica (https://www.jucariieducationale.ro/cutia-magica-3.html)
Ursulet (https://www.jucariieducationale.ro/ursulet-de-catifea-.html)
Papusi din oua (https://www.jucariieducationale.ro/papusi-din-oua.html)
Ornamente din hartie si margele termo adezive(https://www.jucariieducationale.ro/ornamente-din-hartie-si-margele-termo-adezive.html)
Tehnica servetelului (https://www.jucariieducationale.ro/tehnica-servetelului-pas-cu-pas.html)

Beneficii: 
Stimuleaza imaginatia
Stimuleaza creativitatea
Stimularea cresterii concentrarii si stabilitatii atentiei
Dezvoltarea cooperarii si colaborarii
Dezvolta abilitatea de negociere de solutii
Dezvolta capacitatea de planificare in comun
Favorizeaza interactiunea cu parintele
Explorarea rolurile sociale si relatiile din familie

2.Drumul sanatatii
Ca sa avem un stil de viata sanatos trebuie mai intai sa stim ce inseamna acesta. Si cum cel mai bine invatam prin joc va recomandam un board game special creat pentru a informa despre comportamentele si obiceiurile sanatoase (vezi Materiale necesare). Game Board-ul Equilibrium stil de viata sanatos este potrivit pentru intreaga familie! Ne putem juca acasa, la iarba verde sau la strand sau il putem lua cu noi in vacanta. Ne invata ce activitati si sporturi sunt recomandate, ce alimente sa consumam, vorbim si despre sentimente si pe langa toate acestea invatam si cateva ghicitori!
De asemenea puteti juca carti iar “pedepsele” sa constea in diverse exercitii fizice.
Materiale necesare:
Carti de joc Fitness (https://www.jucariieducationale.ro/carti-de-joc-fitness.html)
Meniul zilei (https://www.jucariieducationale.ro/meniul-zilei-oferta.html)
Memory cards stil de viata sanatos (https://www.jucariieducationale.ro/stil-de-viata-sanatos-memory-cards.html)
Board game stil de viata sanatos (https://www.jucariieducationale.ro/equilibrium-stil-de-viata-sanatos-oferta.html)

Beneficii:
Favorizeaza dezvoltarea autodisciplinei
Fixeaza deprinderile igienice si obiceiurile sanatoase
Favorizeaza insusirea modelelor de comportare potrivit diverselor situatii
Stimuleaza cresterea autonomiei in plan practic
Favorizeaza interactiunea cu parintele

3.Ritualurile de seara
Cu siguranta inainte de culcare exista si in familia voastra anumite obiceiuri cum ar fi povestea de seara, imbratisari, rugaciunea de seara, etc. Ritualurile sunt importante in viata copiilor deoarece le ofera siguranta si predictibilitate.

  1. Iti propunem pentru seara Cutia cu imbratisari. Extragi in fiecare seara un cartonas din cutie si “exectutati” tipul de imbratisare indicat pe cartonas.
  2. O alta modalitate de a incheia ziua o reprezinta discutia despre lucrurile ne-au placut in ziua respectiva (aspectele pozitive). O cantitate semnificativa de studii recente ilustreaza corelatia pozitiva dintre experimentarea sentimentului de recunostinta si starea de bine. Cea din urma implica fericirea, acceptarea de sine, relatiile pozitive cu ceilalti, autonomia si controlul asupra propriei vieti. S-a observat ca persoanele recunoscatoare sunt mai fericite, mai putin stresate si sunt satisfacute de relatiile lor sociale. Persoanele cu un simt al recunostintei gasesc strategii mai eficiente de coping la situatii stresante. Mai mult, ele declara ca au un somn odihnitor pentru ca evita sa gandeasca negativ inaintea orei de culcare si se focalizeaza pe lucrurile pozitive petrecute in timpul zilei.
  3. Povestile terapeutice. Chiar daca copilul tau nu intampina o dificulate anume, este benefic sa ii citesti seara diverse povesti care au un mesaj motivational, un mesaj care sa ii transmita o invatatura (de exemplu despre cinste si onoare, despre agresivitate la gradi sau la scoala, despre sentimente, despre despartiri, etc.).

Materiale necesare:
Carduri Iti sunt recunoscator (https://www.jucariieducationale.ro/carduri-iti-sunt-recunoscator-multumesc-oferta.html)
Jurnalul recunostintei (https://www.jucariieducationale.ro/jurnalul-recunostintei.html)
Soarele recunostintei (https://www.jucariieducationale.ro/soarele-recunostintei.html)
Cutia cu imbratisari (https://www.jucariieducationale.ro/cutia-cu-imbratisari.html)
Povesti terapeutice (https://www.jucariieducationale.ro/povesti-terapeutice-nancy-davis/)

Stim ca atunci cand se nasc copiii nu vin cu un manual de utilizare si nici cu un ghid de bune practici, insa meseria de parinte este una pe cat de grea pe atat de frumoasa.

Sa aveti o vacanta minunata!

Toate drepturile rezervate Playful Learning. Orice reproducere totala sau partiala a textului se pedepseste conform legilor in vigoare.