“Începerea creșei sau a grădiniței e dificilă, dar cu puțină pregătire nu trebuie să fie o tragedie” ( Dr. Psih. Adela Raluca Moldovan)

Ingrijirea si experientele de care copiii au parte in primii ani de viata au o puternica influenta asupra modului in care ei vad lumea, relationează cu ceilalti si au un echilibru in viata. Perioada de adaptare la noul mediu este foarte importanta atat pentru copil (indiferent de varsta) cat si pentru parinte.

Situatia ideala este doar in revistele glossy si in reclamele pentru detergenti. In viata reala ai parte de un carusel de emotii si uneori de situatii care par fara rezolvare.

Pachet Rares merge la gradinita

Pachet Rares merge la gradinita – Vă invităm să intrați în lumea lui Rareș. Oare ce emoții experimentează el? Cum gestionează situația părinții? Cum integreaza ei noua experiență în viața lor? Haideți să aflăm împreună.

Iti oferim 5 sfaturi ce vor face ca adaptarea sa fie mai usoara, atat pentru cel mic, cat si pentru tine:

Pregateste-ti copilul pentru separare

Fa asta printr-un joc de rol, de exemplu. Pretindeti ca urmeaza sa intrati pe usa gradinitei. Intrebati copilul daca va va da o imbratisare mare inainte de a merge la gradinita. Apoi ii cereti sa se prefaca ca se agata de picior si plange. Faceti-i cunoscut faptul ca are de ales atunci cand merge la gradinita: sa va ofere o imbratisare de ramas bun sau un plans de ramas bun. La final, actiunile dumneavoastra vor vorbi mai mult decat cuvintele.

Rares merge la gradinita

Cartea pentru copii “Rareș se pregătește pentru grădiniță” prezintă, într-un limbaj ușor de înțeles de către copil, cum se pregătesc Rareș și familia lui pentru grădiniță cu câteva zile înainte de marele eveniment.

Creaza o rutina de dimineata relaxata

Pleaca de acasa suficient de devreme pentru a putea lasa 5-10 minute de tranzitie cand iti duci copilul la gradinita si cand il iei de acolo.

Acorda-i timp

Cand ajungeti dimineata la cresa sau gradinita, roaga-l sa-ti arate unele din lucrurile lui favorite sau sa te prezinte prietenilor lui. La ora de plecare, lasa-l sa iti arate ce a facut pe parcursul zilei.

Nu te furisa!!!

Multi parinti prefera sa se strecoare atunci cand copilul nu-i observa, pentru a evita tragedia despartirii. Furisandu-te nu vei face decat sa slabesti increderea copilului in tine pentru ca se va simți pacalit de fiecare data cand vei proceda astfel.

Cartonasele Rutinele gradinitei

fac mai usor de perceput  si acceptat aceasta

perioada dificila pentru micuti.

Lasa-i un obiect ce iti apartine

Daca copilul tau a avut o perioada dificila cand ai plecat de la gradinita sau cresa (plans), pleaca cat mai repede posibil. Copiii de obicei se adapteaza repede dupa ce parintii lor pleaca. Ar putea ajuta sa ii lasi ceva ce iti apartine (o bratara de exemplu) pana cand revi. Poti sa ii desenezi pe manuta o fata zambitoare si sa il indemni ca atunci cand ii de dor de tine sau cand e trist, sa o priveasca.

Disciplina pozitiva de la A la Z – 1001 solutii pentru parinti

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns