Pentru cei mici…pentru cei mari…

Playful Learning a creat pentru cei mici noi JUCĂRII EDUCATIONALE, o serie de magneți cu emoții reprezentate pe chipul unui clown drăguț, a unor animăluțe și chiar pe chipul membrilor unei familii (mama, tata, fiul și fiica).  Avem pentru dumneavoastră așadar MAGNEȚI EMOȚII – CLOWNI, MAGNEȚI EMOȚIIANIMALE și MAGNEȚI EMOȚII – FAMILIA MEA.

MAGNETI EMOȚII – CLOWNI
Setul conține 10 magneți, reprezentând diferite emoții ( clow trist, clown mulţumit, clown încrezător, clown îngrijorat etc.)

MAGNEȚI EMOȚII – ANIMALE
Setul conține 20 de magneți, reprezentând diferite emoții puse pe chipul unor animăluțe: ursulețul recunoscător, leul descurajat, albinuța surprinsă, maimuțica speriată etc.

MAGNEȚI EMOȚII – FAMILIA MEA
Setul conține 20 de magneți, reprezentând diferite emoții (bucuria, teama, furia şi surprinderea) puse pe chipul membrilor unei familii (mama, tata, fiul, fiica). Acest joc ajută totodată și la armonizarea relațiilor dintre membrii familiei.

Acestea sunt instrumente excelente pentru dezvoltarea inteligenței emotionale și a emoțiilor, ajutându-i pe cei ce se joacă cu ei atât in indentificarea, cât și în exprimarea emoțiilor pe care le trăiesc.

De ce să le folosim?

Studiile arată că un copil la 2 anișori poate simți cu aceeași intensitate ca un adult toate emoțiile pe care le trăiește.
Primele emoții care apar la copii sunt cele primare: fericire, tristețe, frică și furie. Acestea sunt și cel mai uşor de explicat. Este indicat de către specialiști ca părintele să explice copilului emoția prin care trece, fie prin simple cuvinte, fie prin jocuri sau alte instrumente educaționale ajutătoare.
Cu cât mai devreme, cu atât mai bine! Dacă copilul se va obișnui de la o vârstă fragedă să-și exprime și să-și identifice emoțiile, atât propriile emoții cât și emoțiile exprimate de cei din jur, va avea bazele unei copilării sănătoase și își va construi mai uşor acea inteligență emoțională, pe care o va dobândi în jurul vârstei de 10 ani, când va deveni mai empatic cu cei din jur, când va înțelege tot mai mult emoțiile altora.

Nu am uitat nici de cei mari!
Cu gândul la cei mari am creat CUBUL MOTIVAȚIONAL și CUBUL POZITIV.
Sunt instrumente excelente pentru activitățile de grup, fie că este vorba de educația formală sau cea nonformală.
Se pot folosi atât ca și instrumente pentru realizarea exercițiilor de spargere a gheții, a exercițiilor de energizare sau a exercițiilor de autocunoaștere.
Fiecare latură a cubului conține o serie de sarcini care trebuie îndeplinite.

De exemplu, la CUBUL MOTIVAȚIONAL avem:
Latura 1
1. Numește un obiectiv pe termen scurt
2. Motivează pe cineva din grup
3. Spune ceva care ar face un alt membru al grupului să se simtă bine
4. Râzi pe mai multe tonalități timp de 3 minute
Latura 2
Fă-ți un compliment

Iar la CUBUL POZITIV
Latura 1
1. Desenează o imagine haioasă
2. Spune ce te face fericit
3. Ce te face unic?
4. Vorbește despre o alegere facută de curând
Latura 2
Întinde-te ca o pisică

Vă așteptăm cu drag, să luați la pachet…emoții!
Avem „pachete” pregătite la sediul nostru de pe Bd. Eroilor, nr. 21, la etaj sau pe Jucariieducationale.ro

Toate drepturile rezervate Playful Learning. Orice reproducere totală sau parţială a textului se pedepsește conform legilor în vigoare.