Valentine’s Day este Ziua Indragostitilor si se sarbatoreste in ziua de 14 februarie a fiecarui an.
In Romania sarbatorim Ziua Indragostitilor si in data de 24 februarie, sarbatoare cunoscuta sub numele de Dragobete.
Dragobetele, fiul Dochiei, era zeul dragostei si al bunei dispozitii. Dragobetele  era identificat cu Cupidon, zeul iubirii in mitologia romana, si cu Eros, corespondentul acestuia in mitologia greaca.

Probabil ca in vechime 24 februarie insemna inceputul primaverii, ziua cand natura se trezeste, ursul iese din barlog, pasarile isi cauta cuiburi, iar omul trebuia sa participe si el la bucuria naturii.

In ziua respectiva, semnalul era dat de pasarile nemigratoare, care se strangeau in stoluri, ciripeau, se imperecheau si incepeau sa-si construiasca cuiburile. Despre “pasarile” neinsotite la Dragobete stia toata lumea ca raman singure si fara pui pana in aceeasi zi a anului viitor.

Dupa modelul zburatoarelor, fetele si baietii se intalneau sa sarbatoreasca Dragobetele, pentru a ramane indragostiti pe parcursul intregului an. Daca timpul era favorabil, imbracati de sarbatoare, fetele si baietii se intalneau in fata bisericii si plecau sa caute prin paduri flori de primavara.

In aceasta zi, satele romanesti rasunau de veselia tinerilor si de zicala: “Dragobetele saruta fetele”. Sunt multe credintele populare cu referire la Dragobete. Astfel se spunea ca cine participa la aceasta sarbatoare avea sa fie ferit de bolile anului, si ca Dragobetele ii ajuta pe gospodari sa aiba un an imbelsugat.

Incurajam sentimentul iubirii, si suntem de parere ca foarte multi dintre noi avem pe cineva in viata noastra caruia dorim sa ii exprimam acest sentiment!

De aceea PlayfulLearning si Jucarii Educationale, ti-a pregatit pachete pentru luna iubirii ( Iti sunt recunoscator si O imbratisare ), la preturi speciale!

www.jucariieducationale.ro – Magazin online de unelte psiho-educationale, instrumente nonformale si jocuri creative

Toate drepturile rezervate Playful Learning. Orice reproducere totala sau partiala a textului se pedepseste conform legilor in vigoare.