Jucării Educaționale vă invită în lumea lui „Mă întreb”!
Ofertă promoțională la cărticica noastră si la multe alte produse.
Pachet Promotional – Ma intreb 1

Mă întreb + Magneți emoții CLOWN

Mă întreb, este o minunată carte pentru copii, scrisă de Annaka Harris și ilustrată de John Rowe.
Mă întreb este un instrument pe care părinții și profesorii îl pot folosi pentru a-i ajuta pe cei mici să:
1. să învețe să identifice sentimentul de incertitudine și să-și dezvolte un limbaj pentru a vorbi despre acest lucru
2. să devină conștienți de sentimentele positive asociate cu lipsa de cunoaștere – teama și entuziasm în același timp
3. să învețe să spună “nu știu” cu încredere, și nu cu jenă sau teamă
4. să învețe să pună întrebări
5. să înceapă să-și dezvolte capacitatea de a genera teorii fără a se cenzura
6. să învețe de la părinți să spună “nu știu”, prin modelarea comportamentului, aceasta fiind cea mai puternică metodă prin care cei mici pot învăța

Magneți emoții CLOWN
Setul conține 10 magneți, reprezentând diferite emoții (clown trist, clown multumit, clown increzator, clown ingrijorat etc.)
Este un intrument exelent pentru dezvoltarea inteligenței și emoțiilor, ajutându-i pe cei ce se joacă cu ei atât in indentificarea, cât și în exprimarea emoțiilor pe care le trăiesc.
Comanda acest pachet de aici https://www.jucariieducationale.ro/jucarii%20educationale/pachet-promotio…
Așteptăm cu drag comenzile dumneavoastră aici https://www.jucariieducationale.ro/

Povestea noastra

Jucarii Educationale este prima marca romaneasca de unelte psihoeducationale, instrumente nonformale si jocuri creative. Va punem la dispozitie o gama larga de resurse care promoveaza dezvoltarea fizica, cognitiva, emotionala si sociala – de la nastere si pana la varsta adulta.
Jucarii Educationale este o marca creata, dezvoltata si sustinuta de Playful Learning – centru educational si librarie, www.playfullearning.ro 
Marca Jucarii Educationale inseamna, pe scurt:
1.Toate produsele sunt create de specialisti in domeniile: psihologie, psihoterapie, pedagogie, educatie, training, consiliere, design si arta,  educatie nonformala.
2. Produse 100% romanesti (de la intocmirea conceputului pana la productia efectiva). Sunt produse create pe specificul populatiei noastre (nevoile specifice de invatare, tehnicile folosite in clasa, psihologia romanilor).
3. O parte din produse sunt acreditate de catre Ministerul Educatiei Nationale.
4. Responsabilitate sociala: o parte din produse sunt realizate (cusute, asamblate) de catre persoane defavorizate social (din zone precum Maramures, Valea Jiului).
5. Produsele marca Jucarii Educationale se pot folosi in: evaluarea psihologica,
dezvoltarea personala, preventie si interventie, psihoterapie, etc. Puteti folosi aceste resurse in contexte precum: mediul scolar (de la gradinita la universitate), familie, psihoterapie, consiliere individuala si de grup, formare profesionala, training, educatia speciala, seminarii sau grupuri dezvoltare personala, mediul organizational, educatia nonformala.
In acest magazin online, pe langa marca proprie, Jucarii Educationale, vei gasi o multitudine de alte produse educationale. Oferta noastra acopera domenii ca: psihologie generala, psihanaliza, psihodrama, NLP, psihoterapie si consiliere, psihiatrie, psihopatologie, neuropsihologie, psihologie educationala, psihologia copilului, familie & parenting, cuplu & sexualitate, autoeducare, atlase, enciclopedii si dictionare, basme, povesti & povestiri, fantasy, literatura scolara, carti bilingve, puzzle-uri, creativitate si indemanare, jucarii educative, jocuri de societate, jucarii din lemn, jucarii pentru bebelusi.

Inca din 2009 de cand am avut ideea realizarii acestor produse, incercam sa venim constant in intampinarea dvs. cu noi si noi resurse asa ca pentru a afla din timp de ele, va propunem sa va inscrieti la newsletter-ul nostru.

 

Pachet psiho-educational pentru copii și părinți: Pregătirea pentru grădiniță

Conține:
1.Cartea pentru copii „Rareș se pregătește pentru grădiniță”
2.Cartonașe “Rutinele familiei noastre”
3.Ghid și exerciții practice pentru părinți: abordarea psihologică a intrării în colectivitate (creșa sau grădiniță). Ghidul reprezintă un suport pentru părinți, oferindu-le informații validate științific despre dezvoltarea copiilor, recomandări pentru abordarea noii situații, dar și exerciții practice pentru a înțelege și gestiona emoțiile și pentru a integra optim schimbarea.

Îngrijirea și experientele de care copiii au parte în primii ani de viață au o puternică influență asupra modului în care ei văd lumea, relaționează cu ceilalți și au un echilibru în viață. Perioada de adaptare la noul mediu este foarte importantă atât pentru copil (indiferent de vârstă) cât și pentru părinte.

Vă invităm să intrați în lumea lui Rareș, un băiețel simpatic care acum începe grădinița. Ce emoții experimentează el? Cum gestionează situația părinții? Cum integrează ei noua experiența în viața lor?

Situația ideală este doar în revistele glossy și în reclamele pentru detergenți. În viața reală ai parte de un carusel de emoții și uneori de situații care par fără rezolvare.

Pentru tine și pentru familia ta, ce înseamnă această experiență?

Autori: Alexandra Gorea, Daniela Irimeș, Camelia Șerfezeu, Adina Tritean
Ilustrații: Cătălina Ciolan

Lansare: 28 septembrie 2015, ora 18.30, Bookstory Cluj Napoca
Invitat: Dr. Psih. Adela Moldovan

Un produs marca Jucării Educaționale Comenzi: https://www.jucariieducationale.ro/carti/pregatirea-pentru-gradinita-pachet-psihoeducational.html

„Începerea creșei sau grădiniței e dificilă, dar cu puțină pregătire nu trebuie să fie o tragedie” – Dr. Psih. Adela Raluca Moldovan

Pentru a face această pregătire mai blândă și mai ușoară, Jucării Educaționale oferă acest pachet psihoeducațional, un instrument folositor fiecărui părinte și fiecărui cadru didactic.
Pachetul conține:
1.Cartea pentru copii „Rareș se pregătește de grădiniță”
2.Cartonașe “Rutinele familiei noastre”
3.Ghid și exercitii practice pentru părinți

** Cartea pentru copii „Rareș se pregătește pentru grădiniță” prezintă, într-un limbaj ușor de înțeles de către copil, cum se pregătesc Rareș și familia lui pentru grădiniță cu câteva zile înainte de marele eveniment.
Vă invităm așadar să intrați în lumea lui Rareș. Oare ce emoții experimentează el? Cum gestionează situația părinții? Cum integreaza ei noua experiență în viața lor? Haideți să aflăm împreună.

Formatul cărții: 150 mm x 220 mm
Nr. pagini: 12
Ilustrații: Cătălina Ciolan
Autori: Alexandra Gorea, Daniela Irimeș, Camelia Șerfezeu, Adina Tritean

** Cartonașele “RUTINELE FAMILIE NOASTRE”
Am cuprins într-un set de 22 cartonașe (laminate) rutinele principale din sânul unei familii. Este un instrument care oferă familiei și copilului ajutor în organizarea orarului zilnic.

De ce au copii nevoie de rutine?
Fiecare familie are nevoie de rutine. Acestea ajută familia să-și organizere viața și o împiedică să devină prea haotică. Copiii se descurcă ce mai bine atunci când rutinele sunt consecvente, predictibie și consistente.

Una dintre ce mai mari provocări ale unei familii este de a stabili rutine confortabile și eficiente, care ar produce un compromis echitabil și fericit între dezordinea și confuzia ce pot apărea fără rutine și între rigiditatea și plictiseala care pot veni o dată cu prea multă structură și prea multă impunere a ordinelor și disciplinei, în momente în care părintele este foarte puțin flexibil și în care copilului nu-i sunt oferite alternative.

Ca și părinte, revizuiește rutinele familiei pentru a te asigura ca acestea îndeplinesc ceea ce îți dorești.

7 beneficii ale rutinelor:
1. Rutinele elimină luptele pentru putere dintre părinți și copii
Rutinele ne ajută să eliminăm luptele pentru putere dintre noi, ca părinți, și copii, pentru că prin rutine nu mai dăm ordine copilului nostru, acea activitate (periatul dinților, somnul de la prânz, pregătirea pentru cină etc.) fiind doar ceea ce facem noi în acel moment al zilei. Părinții încetează să mai fie “cel rău” în ochii copiilor, iar cicălirea este mult redusă.
2. Rutinele îi ajută pe copii să coopereze
Rutinele îi ajută pe copii să coopereze, reducând astfel stresul și anxietatea pentru toți cei implicați. Cu toții știm ce urmează, primim înștiințări echitabile referitoare la tranziții, și nimeni nu se simte forțat să facă un anumit lucru.
3. Rutinele îi ajută pe copii să învețe să se ocupe singuri de anumite activități
După o perioadă, copiii învață să-ți perieze singuri dinții, să-și pregătească ghiozdănelul etc. fără a i se reaminti constant. Copiii iubesc să se ocupe de ei înșiși. Acest obicei le crește sentimentul competenței și al autorității, al măiestriei. Copiii care se simt mai independenți și simt că dețin autocontrolul au mai puțină nevoie să fie rebeli sau să se poziționeze în contradicție cu adultul.
4. Copiii învață conceptul “abia aștept/aștept cu nerăbdare“  atunci când vor să facă ceva ce le place…
…, acest lucru fiind o etapă importantă pentru a face acomodarea la cerințele unui orar/program mai ușoară și mai distractivă.
5. Rutinele îi ajută pe copii să se obișnuiască cu un orar/program… astfel încât să adoarmă mult mai ușor noaptea.
6. Rutinele îi ajută pe părinți șă construiască în acele momente, acea conectare prețioasă cu copilul său.
Cu toții știm că avem nevoie să ne conectăm cu copiii noștri în fiecare zi, însă atunci când scopul și focusul nostru este să-l facem pe copil să meargă la somn pentru că este noapte și acesta este orarul, pierdem oportunitatea de a ne conecta cu cel mic. Dacă ne creem mici ritualuri de conectare integrate în rutinele noastre, acestea vor deveni obiceiuri. Încearcă să te ghemuiești în pat lângă cel mic atunci când se trezește dimineața, sau încearcă un ritual de “identificare” când vă revedeți:
Te văd! Uite ochișorii aceia verzi și frumoși pe care îi iubesc eu mult de tot!” sau un ritual după ce ieșiți de la băiță: “Haide să ne uscăm degețelele de la picioare… piciorușele… burtica…”
Astfel de ritualuri te încetinesc și te conectează cu copilul tău, iar dacă vei face ritualurile ca “parte din rutină”, acestea vă vor oferi tuturor siguranță, precum și conectare și cooperare.
7. Orarele îi ajută pe părinți să fie consecvenți în ceea ce privește așteptările lor
Dacă totul ar fi o luptă, copii ar câștiga de fiecare dată, iar părinții ar sfârși prin a soluționa lupta astfel: mai mult timp pentru TV, sărit peste periatul dinților în noaptea aceasta etc. Utilizând rutinele, părinții pot cel mai probabil să rămână consecvenți așteptărilor sănătoase pentru toată familia, pentru că “așa procedăm noi, în casa noastră”. Rezultatul: o familie cu obiceiuri sănătoase, unde toate lucrurile se desfășoară mai lin!

** Ghid și exerciții practice pentru părinți – abordarea psihologică a intrării în colectivitate (creșă sau grădiniță)

Îngrijirea și experiențele de care copiii au parte în primii ani de viață au o puternică influență asupra modului în care ei văd lumea, relaționează cu ceilalți și au un echilibru în viață.  Perioada de adaptare la noul mediu(creșă sau grădiniță) este foarte importantă atât pentru copil (indiferent de vârsta) cât și pentru părinte.

Situația ideală este doar în revistele glossy și în reclamele pentru detergenți. În viața reală ai parte de un carusel de emoții și uneori de situații care par fără rezolvare.
Pentru tine și pentru familia ta, ce înseamnă această experiență?

Ghidul reprezintă un suport pentru părinți, oferindu-le informații validate științific despre dezvoltarea copiilor, recomandări pentru abordarea noii situații, dar și exerciții practice pentru a întelege și gestiona emoțiile și pentru a integra optim schimbarea.

Așteptăm cu drag comenzile dumneavostră. Pachetul poate fi comandat de pe site-ul nostru www.jucariieducationale.ro

Toate drepturile rezervate Playful Learning. Orice reproducere totală sau parțială a textului se pedepsește conform legilor în vigoare 

Ieri, 07.04.2014 ne-am întâlnit cu Prietenii Curcubeului în cadrul Festivalului Altfel. Copii de la câteva școli primare, clasele 1-2, au ales să petreacă o oră “ALTFEL” cu noi. Am vorbit împreună despre emoții, sentimente, gânduri.

Am început atelierul nostru cu una dintre poveștile noastre terapeutice, „Poate ca sunt un curcubeu, o povestire care îi ajută pe copii să exploreze gama largă de sentimente pe care le pot experimenta. Copii l-au cunoscut astfel pe Iulian, un băiețel care ne-a explicat de ce se aseamană el cu un curcubeu și cum fiecare dintre noi se poate asemana la rândul lui cu un curcubeu, dar culorile din curcubeul fiecăruia pot diferi. De ce?  Pentru că fiecare dintre noi trăim diferite emoții.

Fiecare copil și-a creat apoi propriul curcubeu, în funcție de situațiile, gândurile și sentimentele trăite săptămâna trecută. Copiii au fost minunați! Au desenat și au exprimat apoi în cuvinte fiecare situație și emoție așa cum au știut ei.  Am avut parte de curcubeie colorate și foarte variate 🙂

Cum s-au simțit Prietenii Curcubeului?! Ne-au scris câteva gânduri, așa cum au știut ei 🙂 Citez mai jos:
“Fericire, bucurie”, “Eu mam sintit fericit,emotionat”, “Foarte bine”, “Azi am fost vesela”, “Astazi la casa de cultura a studentilor ma-m distrat, mi-a placut totul si am ras”, “Mam simtit foarte bine cu voi”, “Mam simizit bine”, “Astazi la prietenii curcubeului mam simtit foarte bine”, “Eu am fost bucuros”, “Smecher, fericit” și … bilețelul meu preferat: “Astăzi mam simțit foarte albastră!”

O parte foarte importantă din dezvoltarea emoțională și socială a unui copil o constituie învățarea identificării și recunoașterii propriilor emoții. Adesea copiii devin confuzi din cauza experiențelor emoționale pe care le au și sunt nesiguri în legatură cu ceea ce li se întâmplă.
Ajutați-i pe copii să își exploreze mulțimea de sentimente foarte diferite pe care le pot avea, și toate acestea, într-un mod distractiv și plin de culoare. Mai mult, ajutați-i să înteleagă faptul că este absolut normal să avem sentimente pozitive, dar și negative.
Ajutorul acordat copiilor în a-și constientiza sentimentele și furnizarea unor mijloace potrivite prin care să le gestioneze eficient le asigura acestora sentimentul că sunt stăpâni pe situație. Mai mult, le permit relaționări sănătoase cu cei din jur.

Lucrați cu cei mici pe partea de dezvoltare emoțională! Cu cât mai devreme, cu atât mai bine! 
Dacă copilul se va obișnui de la o vârstă fragedă să-și exprime și să-și identifice emoțiile, atât propriile emoții cât și emoțiile exprimate de cei din jur, va avea bazele unei copilării sănătoase și își va construi mai usor inteligența emoțională.

Toate drepturile rezervate Playful Learning. Orice reproducere totală sau parțială a textului se pedepsește conform legilor în vigoare.  

“Ce e asta? Ce e asta?” – o întrebare pe care un copil de 3 ani o pune parintelui sau de nenumarate ori.

Copiii sunt niste omuleti foarte curiosi. Ei exploreaza, întreaba, se minuneaza, intr-un cuvant – sunt curiosi. Prin toate acestea ei invata. Inca din momentul nasterii, probabil chiar si inainte, oamenii sunt atrasi de lucrurile noi. Cand suntem curiosi despre un lucru cu totul nou, vrem sa exploram. Iar in timp ce exploram, descoperim.

De exemplu, prin simplul fapt ca inchide si deschide lumina becului din camera, copilul invata despre cauza si efectul actiunii sale; turnand apa intr-o duzina de recipiente de diverse marimi si forme, pe podea sau chiar pe haine, un copil de 4 ani invata preconceptul de masa si volum. El descopera de asemenea gustul acru al lamaii, caldura generata de un radiator sau senzatia rece produsa de gheata.

Ma intreb, este o minunata carte pentru copii, scrisa de Annaka Harris si ilustrata de John Rowe.

Ma intreb

Explorati si pasiti impreuna cu cel mic in lumea lui “nu stiu”.

Ma intreb este un instrument pe care parintii si profesorii il pot folosi pentru a-i ajuta pe cei mici sa:
1. sa invete sa identifice sentimentul de incertitudine si sa-si dezvolte un limbaj pentru a vorbi despre acest lucru
2. sa devina constienti de sentimentele positive asociate cu lipsa de cunoasterea – teama si entuziasm in acelasi timp
3. sa invete sa spuna “nu stiu” cu incredere, si nu cu jena sau teama
4. sa invete sa puna intrebari
5. sa inceapa sa-si dezvolte capacitatea de a genera teorii fara a se cenzura
6. sa invete de la parinti sa spuna “nu stiu”, prin modelarea comportamentului, aceasta fiind cea mai puternica metoda prin care cei mici pot invata

Psiholog Dr. Raluca Anton:

Duminica e timp pentru familie si copii!
Si pentru ca nu de mult am scris un articol despre cat de important este sa ii invatam pe copiii nostri sa citeasca, vin azi cu o propunere de carte: „Ma intreb” este o carte scris de Annaka Harris si ilustrata extraordinar de frumos de John Rowe – cred ca este cartea pentru copii cu cele mai frumoase ilustratii pe care le-am vazut vreodata. A spune „nu stiu” nu este rau, e normal sa nu stim anumite lucruri, e normal sa avem incertitudini incercand astfel sa cautam raspunsuri.

Irina Petrea, SuperNanny:

“Ma Intreb”… cum am creste fara curiozitatea si candoarea copilariei care sa ne deschida mintea si sufletul catre cunoasterea universului din afara si dinlauntrul sinelui nostru? Ma Intreb cum am trai daca am detine toate raspunsurile la toate intrebarile si daca toate misterele ar fi dezlegate? Frumusetea mintii omenesti este ca fiecare raspuns genereaza multe noi intrebari, iar frumusetea vietii este ca acest proces nu se incheie niciodata. Mereu va ramane ceva de descoperit, mereu va ramane ceva de neinteles. Fiecare generatie sporeste frumusetea si misterul acestei lumi, iar frumusetea si simplitatea acestei carti este ca surprinde tocmai acest adevar.

 

EXPO PRICHINDEL, târg pentru copii și părinți, editia a IV-a la Cluj-Napoca

Ediția a IV-a a Expo Prichindel va avea loc în perioada 5-7 Decembrie 2014, la Sala Sporturilor “Horia Demian”, Cluj-Napoca.

Și anul acesta va fi cel mai amplu eveniment al sezonului din Cluj-Napoca, dedicate întregii familii și sărbătorilor de iarnă. Târgul va reuni atât produse cât și servicii pentru copii și părinți.

Produsele și serviciile prezente la târg sunt din domeniile: educațional, haine, mobilier, cărți, jucării, petreceri și evenimente pentru copii, cosmetice pentru copii, produse bio, servicii medicale, cursuri prenatale etc.

Dintre expozanții participanți amintim: Jucării Educaționale și Playful Learning, Prăvălia cu Jucării, Podul cu Jucării, Editura Nomina, Big Step, Melania, Magazin pentru Copii, Diego, Pitrik, Kids Decor, Mino Kids, Galeria cu Idei, Helen Doron, Caravana Veseliei, Grădinița Germană Iustige Freunde, Napolact, Total Group, Lumea lui Piticot, Kiddo Style, ING Asigurări, Burtica Mea, Magazine produse Disney, J’adore Junior Hairstyle, MB Dental, Alle Kinder, Arome&Fresh, Danina, Editura Raobooks, Europatur, Grădinița Camigo, Maes Impex, Magazin Estudio Espania, One Drops of Haven, Pardoseli copii, producători artizanali, Red Castle, Season Beauty Salon.

Vă puteți bucura împreună cu cei mici de locul de joacă și de spectacolele organizate în cadrul târgului. La locul de joacă vor fi diverse activități și ateliere pentru cei mici: ateliere de gătit raw vegan, ateliere de decorațiuni de iarnă, jocuri interactive, atelier de pictură etc., iar la secțiunea spectacole și seminarii amintim: teatru de păpuși, spectacol cu clowni, dans, cântece și colinde, demonstrație tuns copii, lansare de carte pentru copii.

Jucării Educaționale lansează o carte minunată pentru copii, cartea Mă întreb, de Annaka Harris. Mă întreb oferă lecții cruciale în dezvoltarea inteligenței emoționale, reamintește părinților și copiilor că ”misterele trebuie primite ca un dar, iar curiozitatea și mirarea sunt comorile minții de copil.”(Janna Levin – Professor of Physics and Astronomy, Columbia University) “Mă întreb îi învață pe cei mici că ar trebui să ne minunăm de misterele Universului și să nu ne fie frică de ele. Lumea noastră va fi mult mai bună dacă fiecare persoană ar înțelege acest lucru.” (Jeff Hawkins – founder of Palm, Handspring and the Redwood Neuroscience Institute)

Pentru că EXPO PRICHINDEL va avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă, și pentru că această perioadă are ceva magic ce ne îndeamnă pe toți să fim mai buni și mai darnici, vom avea organizate în cadrul târgului și acțini caritabile, cu scopul de a le readuce un zâmbet celor ce poate l-au pierdut.

Vă invităm însă să vizitați și site-ul nostru www.expoprichindel.ro pentru a afla mai multe despre expozanți și programul activităților.
Vă așteptăm la târgul Expo Prichindel pentru experiența de suflet în familie!

Organizatori: S.C. Margran Construct S.R.L și Playful Learning 

Toate drepturile rezervate Playful Learning. Orice reproducere totala sau partiala a textului se pedepseste conform legilor in vigoare. 

Ma Intreb, este o minunata carte pentru copii, scrisa de Annaka Harris si ilustrata de John Rowe.  Imediat de la publicare a fos pe locul 34 al topului celor mai vandute carte pe Amazon si numarul 8 in topul cartilor pentru copii.

Ma intreb este un instrument pe care parintii si profesorii il pot folosi pentru a-i ajuta pe cei mici sa:
1. sa invete sa identifice sentimentul de incertitudine si sa-si dezvolte un limbaj pentru a vorbi despre acest lucru
2. sa devina constienti de sentimentele positive asociate cu lipsa de cunoasterea – teama si entuziasm in acelasi timp
3. sa invete sa spuna “nu stiu” cu incredere, si nu cu jena sau teama
4. sa invete sa puna intrebari
5. sa inceapa sa-si dezvolte capacitatea de a genera teorii fara a se cenzura
6. sa invete de la parinti sa spuna “nu stiu”, prin modelarea comportamentului, aceasta fiind cea mai puternica metoda prin care cei mici pot invata

In timpul unei plimbari cu mama sa, Eva isi pune intrebari despre o serie de mistere precum ciclul vietii si universul. Ea invata ca este in regula sa spuna „nu stiu” si descopera ca exista lucruri la care nici macar adultii nu au raspunsuri. Ma Intreb este o carte care considera curiozitatea copiilor ca fiind baza tuturor tipurilor de invatare.
Unul din darurile cele mai importante pe care il putem face copiilor nostri este curajul de a spune „nu stiu”. De aici incepe invatarea!

Daniel Goleman, autorul cartilor bestseller despre Inteligenta Emotionala: “Cartea Ma Intreb” ofera lectii importante de inteligenta emotionala. Una dintre ele este aceea de a te simti in siguranta chiar si atunci cand te afli in fata unor incertitudini. Annaka Harris a tesut o frumoasa opera de arta, folosindu-se de povestiri si de o intelepciune profunda. Orice copil si orice parinte va beneficia de pe urma lecturarii impreuna a acestei carti minunate.”

Daniel Siegel, autorul cartilor “Parentaj sensibil si intelligent” si “Valtoarea mintii”: “Cartea Ma Intreb surprinde frumusetea vietii si misterul lumii in care traim, atragandu-l atat pe copil cat si pe adult intr-o minunata si profunda calatorie pe calea cunoasterii. Aceasta este o carte pentru copiii de toate varstele, carte care va inocula o dorinta pentru invatare pe tot parcursul vietii. Magnifica!”

Cartea poate fi comandata de aici https://www.jucariieducationale.ro/dezvoltarea-afectiva-sociala/ma-intreb… 

Mă întreb este o carte minunată, atât pentru copii, cât și pentru părinți.
Este scrisă de Annaka Harris, cu minunate ilustrații create de John Rowe.

Mă întreb este un instrument pe care parintii si profesorii il pot folosi pentru a-i ajuta pe cei mici sa:
1. sa invete sa identifice sentimentul de incertitudine si sa-si dezvolte un limbaj pentru a vorbi despre acest lucru
2. sa devina constienti de sentimentele positive asociate cu lipsa de cunoasterea – teama si entuziasm in acelasi timp
3. sa invete sa spuna “nu stiu” cu incredere, si nu cu jena sau teama
4. sa invete sa puna intrebari
5. sa inceapa sa-si dezvolte capacitatea de a genera teorii fara a se cenzura
6. sa invete de la parinti sa spuna “nu stiu”, prin modelarea comportamentului, aceasta fiind cea mai puternica metoda prin care cei mici pot invata

Din notele autoarei…
Eu cred că unul dintre cele mai importante daruri pe care le putem oferi copiilor noștri este încrederea în ei pentru a putea spune “nu știu”.

Este baza de la care noi începem cercetarea asupra lumii înconjurătoare: punând întrebări, luându-ne timpul necesar pentru a înțelege răspunsurile și căutând noi răspunsuri când cele pe care le aveam nu par să ne mai mulțumească. Sentimentul de a nu ști este de asemenea baza curiozității.

Înainte ca fiica mea să împlinească 2 ani, ea a început să ignore întrebările la care nu știa să răspundă. Apoi a trecut la a da răspunsuri pe care le știa a fi false. Am realizat atunci că a crescut obișnuită să fie recompensată verbal de fiecare dată când răspundea corect la o întrebare, și a fost, normal, mai puțin interesată de schimburi care nu duceau la astfel de recompense.

Dar am realizat de asemenea ceva mult mai important: nu am invățat-o să spună “nu știu”, ca să nu mai vorbim de recompense verbale atunci când spunea asta. În toate tipurile de învățare, învățare socială și emoțională, copiii au nevoie de ajutorul nostrum să identifice cât mai multe sentimente pe care le experimentează: “Oh, costumul lui Batman te sperie.” sau “Știu, te simți trist când mămica pleacă.” Astfel că, am căutat o carte pentru copii care ne-ar ajuta să le vorbim copiilor despre experiența de a nu ști, dar nu am găsit una.

Trăim într-o societate în care oamenii se simt inconfortabil când nu au un răspuns. Copiii nu sunt învățați să spună “nu știu”, și sincer, acest comportament nici măcar nu este modelat pentru ei.
Ei văd prea des cum adulții evită întrebări sau născocesc răspunsuri, fie din jenă sau teamă, și asta vine cu un preț.
Când copiii sunt rușinați sau când le este teamă să-și manifeste un sentiment necunoscut, ei sunt preocupați mai degrabă de a scăpa de disconfort, decât de a fi motivați să învețe. Acest lucru le răpește bucuria curiozității. Haideți să acordăm importanța meritată sentimentelor de curiozitate ale copiilor noștri, deoarece aceasta reprezintă fundamentul pentru toate tipurile de învățare. Haideți să-i învățăm pe copii să spună “nu știu” și să-i ajutăm să înțeleagă puterea din spatele acestui “nu știu”. Haideți să vorbim cu ei despre ce simțim atunci când nu știm ceva. Și nu în ultimul rând, haideți să fim sinceri cu copiii noștri în ceea ce privește limitele propriilor noastre cunoștinte.

Există atât de mult lucruri la care putem să încercăm să găsim răspunsuri împreună și…
despre care să ne întrebăm!

Dacă doriți să pășiți împreună cu cel mic în lumea lui “nu știu”, așteptăm cu drag comenzile dumneavoastră.
Mă întreb poate fi comandată de pe site-ul nostru, www.jucariieducationale.ro sau la numărul de telefon 0727.839.85 – See more at: http://playfullearning.ro/articol/m%C4%83-%C3%AEntreb-0#sthash.yQ5cmXLS.dpuf