“Invataturile Iubirii”

  • serie de audiobook-uri ce promovează valori instructiv-educative privind relatia de cuplu.

Heidegger spune că a iubi un lucru înseamnă a-l ocroti în esenţa sa. Ce altceva aş putea adăuga? Ei bine, am adăugat destul de multe. Însă nimic din ceea ce urmează să auzi nu reprezintă un adevăr absolut. Viaţa este aşa de surprinzătoare, de nouă, de plină de imprevizibil.

Cu toate acestea, uneori vei avea senzaţia că mă refer exact la tine. Alteori multe ţi se vor părea străine de experienţa ta. Sau poate nimic nu pare a avea legătură cu tine. De unde ştii însă că nu va avea? Cum poţi fi sigur că ai aflat totul despre tine? Ce secrete ascunde inconştientul tău? În ce formă vor ieşi la suprafaţă?

Cred că ai dori să afli măcar o parte din aceste lucruri. Deşi, fie vorba între noi, esenţialul a fost spus. Când iubeşti o fiinţă ai grijă de ea. Ar mai fi, totuşi, un mic amănunt. Oare ce înseamnă a avea grijă?”

Invataturile iubirii – Volumul 1- Audio-ghid

Despre Experienta indragostirii, Miturile iubirii, Erori fatale la inceputul unei relatii.

Adrian Nuta, psiholog

“Bunicii mei s-au căsătorit după ce s-au vazut de doua ori. Dacă bunica mea o sa asculte audiobook-ul ăsta, o să râdă, o să-mi zică “no, lasă-mă-n pace cu bazaconiile astea” și o să îmi amintească de cei cinci copii și de Nunta de aur. Părinții mei vor găsi una-doua idei interesante, dar imi vor spune ca o relație nu trebuie gândită prea mult, că nu mai ai timp s-o trăiești. Aș vrea să am norocul lor. E o inocență plină de curățenie și cine o are se va bucura de ea.

Dar trebuie sa recunoastem, nu ne mai putem întoarce, deocamdată: suntem copiii revoluției electronice. Știm atât de multe lucruri. Înțelepciunea omenească ne e la un dublu-click distanță și ține doar de noi să o gustăm. Știm prea multe ca să ne mai fraierim. Multă vreme am trăit o stranie vinovăție. Mă gândeam la parinți, la bunici și mi se părea că, citind tot mai mult mă îndepărtez tot mai mult de posibilitatea de-a fi vreodată ca ei, neîndoiți. În relația cu Dumnezeu, cu ceilalți, cu celălalt. Mediul electronic ne-a dat informație dar ne-a luat inocența.

De curând, însă, m-am împăcat cu mine însumi. Iubirea de la Dumnezeu curge prin toți, dar lumea citadină îl prăfuiește până la invizibilitate cu trufie, frică, lene sau neștiință. La cât de complicată e lumea acum, cred că a citi, a învăța, a afla, mai mult ne apropie de iubire decât ne îndepărtează. Iar dușmanul paradisului, electronica, devine pentru mine un aliat pentru regăsirea lui și, uite, și pentru a-i invita pe alții la drum.

Invățăturile Iubirii este scrisă de un om, deci a și gresit. Dar ne ajută în a sorta tot ceea ce numim, pripit, dragoste. Iubirea nu e dependență, nu e orgoliu, nu e orgasm, nu e frică de singurătate. Deși mulți dintre noi n-au aflat încă.

Haideți, deci, vorba autorului, să-nvățăm iubirea dezînvățându-ne de neiubire.” Dobro

Invataturile iubirii – Volumul 2 – Audio-ghid

Despre Relatii condamnate la moarte, Regimuri de detentie a iubirii.

Un avantaj al audiobookului este ca poate fi ascultat oriunde: la birou, acasă, în mașină ș.a.m.d. Acest audio-ghid al relației de cuplu îți oferă posibilitatea de a învăța despre tine. Mai mult, “Învățăturile iubirii” nu este numai ghidul relației ce poate tinde spre perfecțiune, ci este și un instrument ce te invită la introspecție; te poftește să îți evaluezi relațiile trecute si îți arată cum să îți îmbunătățești calitatea vieții de cuplu în prezent și viitor.

Invataturile iubirii – Vol. 1 + Vol. 2

Toate drepturile rezervate Playful Learning. Orice reproducere totala sau partiala a textului se pedepseste conform legilor in vigoare.